Двустранните въпроси да се решават двустранно, независимо от процеса на присъединяване

...
Двустранните въпроси да се решават двустранно, независимо от процеса на присъединяване
Коментари Харесай

Германската позиция: България и Македония сами трябва да се разберат |

Двустранните въпроси да се вземат решение двустранно, без значение от процеса на присъединение към Европейски Съюз,  съобщи немският държавен министър за Европа Ана Лирман. Коментарът й е във връзка разногласието сред София и Скопие.

Лирман през днешния ден е на посещаване в македонската столица, ден преди визитата на българския премиер Кирил Петков. Тя се срещна с новоизбрания министър-председател Димитър Ковачевски в първия му работен ден на поста.

Аз съм оптимист във връзка с сигналите от България и Ви искам доста триумф на утрешните диалози, обърна се Лирман към Ковачевски.

Германия остава непосредствен другар на Северна Македония. Ние сме съществени по отношение на вероятността за Европейски Съюз на всички страни в района. Европейски Съюз държи на думата си за Северна Македония. Всички условия за започването на договаряния за присъединение са изпълнени и те би трябвало да стартират, за което Германия ще се застъпва интензивно. Двустранните въпроси би трябвало да се вземат решение двустранно, без значение от процеса на присъединение към Европейски Съюз, сподели немският държавен министър за Европа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР